JOHN POSTHUMUS; Monochrome grafiettekeningen van landschappen, manen en beelden uit de oudheid.

Datum
1 juli 2023 - 1 november 2023

 

John nodigt je uit om aan de hand van zijn tekeningen je eigen eenzaamheid te verkennen en te omarmen.

Zijn tekeningen onderzoeken de plek van de mens in ruimte en tijd. De werken nemen je mee naar een plek waar tijd er niet toe doet, en waar je eindeloos met je eigen gedachten kan zijn. De tegenstellingen tussen licht en donker en de aandacht voor structuren en texturen maken de ervaring persoonlijk en intiem.

Geïnspireerd door de oudheid, maakt John, tevens historicus, een serie tekeningen van beelden uit de oudheid. De tekeningen illustreren zijn eigen zoektocht naar vergankelijkheid. In plaats van het afbeelden van personen, maakt hij een eigen weergave van de incomplete afbeeldingen van deze personen. Zo onderzoekt hij de plek van de oorspronkelijke onderwerpen, de beelden, en zelfs zichzelf, in het grote, oneindige universum.

John’s suggestieve landschappen stralen rust en kalmte uit, waar de kijker zich helemaal alleen waant. Die ervaring kan best ongemakkelijk voelen, maar de kijker wordt uitgenodigd om deze eenzaamheid, die we in de moderne samenleving zoveel mogelijk uit de weg willen gaan, te ervaren en omarmen.

Over John:
John is een kunstenaar met een passie voor geschiedenis, maatschappij, cultuur en kunst. Deze passie, of passies eigenlijk, kan hij kwijt in zijn werk bij de gemeente, diverse nevenactiviteiten en het maken van tekeningen. Hij woont in Leiden en is opgegroeid in Katwijk. In 2014 studeerde hij af aan de kunstacademie te Rotterdam waar hij Autonome Beeldende Kunst studeerde.

Voor meer info bezoek de website www.johnposthumus.com