MuZIEum

Bent u opzoek naar een activiteit met een unieke belevenis? Plan dan een bezoek aan het muZIEum. Het muZIEum is hét ervaringsmuseum over zien en niet zien. Hoe het is om blind of slechtziend te zijn? Daar kunt u natuurlijk over lezen, een ervaringsdeskundige u erover laten vertellen, maar u kunt het ook zelf ervaren in het muZIEum! Een bezoek aan het muZIEum is erg leuk en leerzaam voor een bedrijfsuitje, klassenuitje, kinderfeestje, groepen, maar natuurlijk ook als particulier!

Stap in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven een veel promintere rol spelen dan u gewend bent. Het muZIEum biedt een unieke ervaring: u wordt rondgeleid door een gids die blind of slechtziens is en uit eigen ervaring vertelt. Verken totale duisternis met de donkerbelevingen of trek de stad in met de Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen dompelen je volledig onder in blindheid. Alles speelt zich af in het donker, waardoor je letterlijk geen hand voor ogen ziet. De buitenbeleving is een rondleiding door het stadscentrum van Nijmegen, waarbij je door een virtualrealitybril zelf ervaart hoe het is om slechtziend te zijn.

Een belangrijke missie van het muZIEum is een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het muZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam, voornamelijk als gids tijdens de belevingen. Als ervaringsdeskundigen zijn zij het kloppende hart van de organisatie. 

Ga naar de website

Combineer met een overnachting en/of diner

Na een leerzame dag in het muZIEum kunt u heerlijk overnachten en/of dineren bij Van der Valk Hotel de Molenhoek - Nijmegen. Wij bevinden ons namelijk op slechts 15 minuten rijden van het muZIEum. Schuif aan voor een heerlijk diner in ons restaurant en overnacht daarna in één van onze comfortabele hotelkamers.