De Mookerheide

Ontdek de 'achtertuin' van Van der Valk de Molenhoek - Nijmegen: De Mookerheide. In dit prachtige natuurgebied kunt u genieten van rust en vele wandel- en fietsroutes. Vraag bij onze receptie naar deze routes en zij helpen u graag verder. Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis! Een prachtig gebied dat een bezoek meer dan waard is.

In de bossen op de Mookerheide zijn verschillende vogels te spotten, overdag kunt u luisteren naar verschillende spechtensoorten en in de avond komt de nachtzwaluw misschien wel tevoorschijn. Aan het einde van de zomer, vanaf augustus, kleuren de heidevelden prachtig paars. Deze heidegronden zijn een ideale leefomgeving voor reptielen zoals zandhagedissen, slangen en hazelwormen. Daarnaast zijn er op de Mookerheide prachtige Schootse Hooglanders te vinden. Wellicht kunt u deze wel voor de lens krijgen en een prachtige foto maken.

Via Van der Valk Hotel de Molenhoek verhuren we fietsen, waarmee u een prachtige fietstocht over de Mookerheide kunt maken. Wilt u liever wandelen? We beschikken ook over verschillende wandelroutes. Vraag er gerust naar bij de receptie.