De Mookerheide

Ontdek de 'achtertuin' van het hotel: De Mookerheide. In dit prachtige natuurgebied kun je genieten van rust en vele wandel- en fietsroutes (verkrijgbaar bij het hotel). Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis! Een mooi gebied dat een bezoek meer dan waard is.

In de bossen op de Mookerheide zijn verschillende vogels te spotten, overdag kun je bijvoorbeeld luisteren naar verschillende spechtensoorten en in de avond komt de nachtzwaluw misschien wel tevoorschijn. Aan het einde van de zomer, vanaf augustus, kleuren de heidevelden prachtig paars. Deze heidegronden zijn een ideale leefomgeving voor reptielen zoals een zandhagedis, slangen en een hazelworm. Daarnaast zijn er op de Mookerheide prachtige Schootse Hooglanders te vinden. Wellicht kun je deze wel voor je lens krijgen en een prachtige foto maken.

Via Van der Valk Hotel de Molenhoek verhuren we fietsen, waarmee u een prachtige fietstocht over de Mookerheide kunt maken. Wilt u liever wandelen? We beschikken ook over verschillende wandelroutes. Vraag er gerust naar bij de receptie!