Vrijheidsmuseum

Bent u opzoek naar een indrukwekkende, leergierige en culturele activiteit? Een bezoek aan het Vrijheidsmuseum is een must-visit voor iedereen! Op nog geen 10 minuten rijden afstand van Van der Valk Hotel de Molenhoek - Nijmegen, in het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek, bevindt zich het Vrijheidsmuseum.

Het museum is dichtbij Duitsland en zit in een gebied waar belangrijke gevechten waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals Market Garden en Veritable. Veel mensen, jong en oud, komen hier, van binnen en buiten Nederland. In het museum leer je het interessante verhaal over Oorlog en Vrijheid in Nederland, Duitsland, Europa en andere plekken. Er is niet maar één verhaal over de oorlog. Ze laten de Tweede Wereldoorlog vanuit verschillende kanten zien, samen met wat er gebeurde in de 20e eeuw en nu. Ze willen dat mensen nadenken over vrijheid toen en nu, met dingen om te zien, te doen en belangrijke museumstukken. Het gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is ook gaaf om te zien. Het lijkt op een enorme parachute. Vanaf het terras kan je het landschap van toen goed zien.

Ga naar de website

Combineren met een diner in Nijmegen

Na een indrukwekkende dag in het Vrijheidsmuseum even gezellig nakletsen in ons restaurant? Geniet bij Van der Valk de Molenhoek - Nijmegen van een heerlijk diner om zo uw dag pérfect af te sluiten.

Reserveer direct