Oorlogsmuseum Overloon

"Oorlog hoort in het museum". Dat is het motto van Oorlogsmuseum Overloon. Het museum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Een echte must-visit wanneer u opzoek bent naar een indrukwekkende en leerzame activiteit! U vindt Oorlogsmuseum Overloon op 20 minuten rijden van Van der Valk Hotel de Molenhoek - Nijmegen.

U ontdekt hier hoe meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren in slechts vijf jaar tijd, en tegelijkertijd ziet u ook hoe de bevolking creatief omgeving met beperkingen en tekorten. Het museum belicht niet alleen het verzet, maar ook de gruwelijke vervolging. Uiteraard wordt er ook ruimschoots aandacht besteed aan de bevrijding, met een specifieke focus op de Slag bij Overloon.

Ga naar de website

Meer activiteiten in Nijmegen

Naast Oorlogsmuseum Overloon zijn er nog veel meer interessante musea om een bezoek aan te brengen wanneer u in de buurt van Nijmegen bent. Maar ook is er nog veel meer te beleven, zoals prachtige wandel- en fietsroutes, shoppen in het bruisende centrum van Nijmegen, een potje Pitch & Putt Golf spelen, ontspannen in Thermen Berendonck en nog veel meer. Bekijk de activiteiten die in de buurt van Van der Valk Hotel de Molenhoek - Nijmegen te doen zijn.